Les Fires Populars de Girona

Les Fires Populars neixen l’any 1999 de la mà de diverses entitats cíviques de Girona amb l’objectiu d’acostar la festa major de Girona, les Fires, als barris on cada entitat desenvolupa la seva tasca diària. Una iniciativa amb la voluntat de sumar complicitats, de complementar i d’enriquir l’oferta lúdica i cultural, fer de les Fires Populars un espai participatiu i democràtic, tot generant l’oportunitat de crear coses noves a la ciutat i entenent el carrer com un espai de reivindicació, comunió i de creació i expressió artística. També amb la idea de trencar amb el model de festeig nocturn de la Copa, desencantat i desarrelat de la mateixa ciutat.

Amb aquesta il·lusió neixen i creixen les Fires Populars. Un conjunt d’actes organitzats que intenten acostar-se a les persones de cada barri, promovent activitats fidels als idearis i maneres de ser de cada entitat, fomentant el treball col·lectiu i la participació amb valors com la tolerància, el debat polític, l’ecologia, la cultura, el consum responsable, les tradicions i l’avantguarda. Les Fires Populars també han esdevingut un espai de debut i difusió d’artistes locals i projectes de la ciutat, convertint-se en aparador per promocionar a les velles i noves promeses pròpies del País des del propi País.

I tot xino-xano, les Fires Populars s’han fet un forat, talment com el brunzir de la mosca, insistent, a voltes impertinent, però sense estridències, i amb molta alegria! És que la mosca Siseta, s’ho passa teta!

Recull de cartells